- hirdetés -

Igazi kézilabda-nagyüzem volt az elmúlt napokban az Orosháza KSC csapatainál.

Az Orosháza KSC két korosztályban három együttessel volt érdekelt a közelmúltban az utánpótlás-bajnokság megyei döntőiben. A lányok mindkét kategóriában bajnoki címet szereztek, így bizakodva várhatják a folytatást a régiós döntőkben.
Az 1997-es gyerekek Gyulán játszották a megyei bajnokság második fordulóját. Az „A” és a „B” csapat is az újkígyósi Felföldi István SE csapatával találkozott.
Felföldi István SE – Orosháza KSC „B” 7-13 (4-7)
Góllövők: Dobos D. 5, Molnár I. 3, Mike C., Szöllősi D. 2-2, Szepesi K. 1.
Az első félidőben a balkezes Dobos Dominika távoli bombagóljai, a másodikban Cseh Roberta remek kapusteljesítménye adtak tartást a két-három évvel fiatalabb lányokkal megtűzdelt orosházi csapatnak, akik ezzel a győzelemmel a megyei negyedik helyen végeztek.
Orosháza KSC „A” – Felföldi István SE 21-5 (11-0)
Góllövők: Balogh V. 5, Zvolenszky N. 4, Antal D., Bene V., Borbély F. 3-3, Borgulya A., Kenyeres B., Mészáros Á. 1-1.
Az Orosháza első csapatának nem okozott gondot az aznap már harmadik mérkőzésüket játszó újkígyósiak legyőzése. Zsedényi Eszter az első félidőben hibátlanul teljesített a kapuban, a mezőnyjátékosok közül pedig mindenki góllal vette ki részét a sikerből. Az 1997-esek „A” együttese négy győzelemmel megyei bajnoki címet nyert.
Az U14-es korosztályban a megyéből csak két csapat – az Orosháza KSC és a Békéscsabai ENK SE – nevezett az utánpótlás-bajnokságba, így a két sportegyesület megállapodott, hogy egy mérkőzéssel döntik el az elsőséget. A döntőt Orosházán játszották.
Orosháza KSC – Békéscsabai ENK SE 22-20 (11-11)
Góllövők: Kónya K., Ulmann B. 6-6, Telek K. 4, Kránitz G. 3, Szöllősi S. 2, Ravasz M. 1.
A csapatok jól ismerik egymást, hiszen csak ebben az évben legalább hatszor mérték össze erejüket. Ez az ismeretség látszott a mérkőzésen, hiszen nem volt túl magas a színvonal, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy góllal. A vendégcsapat volt a lelkesebb, az orosházi lányok enerváltan, fásultan játszottak, de ennek ellenére is két góllal győzni tudtak, megszerezve ezzel a megyei elsőséget.

* * *

Szokolai Luca
Szentesen, a II. Karácsony-kupa küzdelmeiben vettek részt az elmúlt hétvégén az 1999-es és 2000-es születésű orosházi kézilabdás lányok. Az 1999-esek mezőnyében az ország legerősebb korosztályos csapatai szerepeltek, itt a két alapemberét nélkülözni kényszerülő OKSC a negyedik helyen végzett.
Eredmények:
Kézilabda Szeged SE – Orosháza KSC 21-7
Orosháza KSC – Ferencváros 8-12
Debreceni SC-SI – Orosháza KSC 16-11
A 2000-es születésű lányok mezőnyében is erős mezőny gyűlt össze, itt az orosházi gyerekek bronzérmet nyertek. A legjobb kapusnak járó különdíjat ebben a korosztályban az orosházi Szokolai Luca érdemelte ki.
Eredmények:
Kézilabda Szeged SE – Orosháza KSC 23-9
Nádudvar – Orosháza KSC 25-10
Orosháza KSC – Kecskeméti SI 18-3

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.