- hirdetés -

Hétfőn gyakran erősen felhős lesz az ég, elszórtan hószállingózás és eső sem kizárt. A hőmérséklet -2 és +3 °C között alakul majd.
Hétfőn az északi-északkeleti országrészben jobbára borús időre ébredhetünk és ott elszórtan kisebb hószállingózás is előfordulhat, másutt változóan felhős égboltra van kilátás helyenként ködfoltokkal. A hőmérő higanyszála -3 és -10 °C közé süllyed. Napközben erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, a Kisalföld környezetében lehet pár órás napsütés. Elsősorban keleten számíthatunk szórványosan csapadékra; egészen északon hó, délen eső hullhat, a köztes terülteken átmenetileg ónos eső is lehet. Kezdetben mérsékelt, később gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet -2 és +3 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn melegfronti hatásra készülhetünk: az érzékenyeknél szaporább szívműködés, emelkedő vérnyomás jelentkezhet, ingerlékenyebbé, nyugtalanabbakká válhatunk. Alvászavarok is felléphetnek, nő a reakcióidő, dekoncentráltabbak lehetünk. Kissé enyhül az idő, de még így is hideg lesz, könnyen kiszáradhat bőrünk, nyálkahártya-irritáció is előfordulhat. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn északkeleten lehet gyenge havazás, délebbre inkább eső lesz már a jellemző, ám a köztes területeken akár ónos eső is hullhat, emiatt csúszós, lefagyott útszakaszokkal találkozhatunk, továbbra is télies útviszonyokra kell készülni! Hajnalban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek, ezekben gyorsan lecsökkenhet a látástávolság. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.