- hirdetés -

Idegen nyelvi versenyen vettek részt a József Attila iskola diákjai.
A József Attila iskolában több mint egy évtizede folyik emelt szintű idegen nyelv oktatás évfolyamonként egy-egy osztályban. Ez a lehetőség igen népszerű, hiszen a jó nyelvérzékkel rendelkező gyerekek felső tagozaton heti öt órában tanulhatják az angol nyelvet és számos versenyen vesznek részt.
„Minden tanulónkra büszkék vagyunk, akik versenyeredményeikkel öregbítették iskolánk hírnevét” – áll abban a beszámolóban, amelyből értesültünk az eredményekről.
A TELC megyei angol verseny a TELC nyelvvizsga feladataira épül és 7-8. osztályos diákok vehetnek részt ezen a megmérettetésen. A 7. évfolyamon Szűcs Dalma 6. helyezést ért el, a 8. évfolyamon Bolla Viktória 2. helyen, Barányi Bella 3. helyen és Hetényi Alexandra 7. helyen végzett.
Részt vettek az országos írásbeli angol nyelvi versenyen is. Az első fordulóból öt nyolcadikos diák jutott tovább a második körbe. Mészáros Ágnes, Hódi Patrik, Bolla Viktória, Barányi Bella és Hetényi Alexandra vehet részt a megyei fordulóban.
A városi–körzeti szóbeli idegen nyelvi versenyen 6 témakörben beszélgetnek a résztvevők a zsűri tagjaival. A pontos és biztos nyelvtudás és a határozott fellépés előny az ilyen versenyen. Eredményeik: 5. évfolyamon Ujj Bence 1. helyen, Hajdu Viktor 4. helyen végzett. 6. évfolyamon Dimák Andrea 5. Sípos Dalma 6. lett. 7. évfolyamon Gombkötő Kamilla lett az első és Hagymási Anikó a második. 8. évfolyamon Mészáros Ágnes a második, míg Nagy Barbara a 4. helyezésnek örülhetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.