- hirdetés -

Szombaton eleinte borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós mennyiségű havazás. Többfelé 10 cm-t meghaladó friss hóra van kilátás.
Pénteken este délnyugat felől egyre többfelé havazás kezdődik, mely éjjel egyre keletebbre terjed, és szombaton reggelre mindenütt beborul az ég; ekkor már csak a keleti határszélen lehetnek csapadékmentes területek. A Dunántúlon akár 10-15 cm friss hó is hullhat. Gyenge vagy mérséklet lesz a szél, a hőmérsékletek -6 és -11°C között várhatóak, északkeleten lehet ennél hidegebb, délnyugaton pedig néhány fokkal melegebb. Napközben a csapadékzóna tovább halad kelet felé, eleinte többfelé, a késő délutáni órákban már csak keleten várható további havazás; a Dunántúlon már a felhőzet szakadozása is elkezdődik. Az északnyugatira forduló szél időnként megélénkül, -1 -6°C-ot mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Szombaton kettősfronti hatás várható, ezért sokunknál türelmetlenség, ingerlékenység, fáradékonyság jelentkezhet. Kialvatlanok, rosszkedvűek is lehetünk, az érzékenyebbeknél fejfájás és migrén is felléphet. Erősödnek a reumatikus és görcsös panaszok, a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők is ügyeljenek jobban magukra! A hideg időben könnyen kiszáradhat bőrünk, nyálkahártya-irritáció is előfordulhat. Egész nap fagyos idő várható, öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton reggel már az ország nagy részén havazásra ébredhetünk, így sokfelé télies útviszonyokkal, csúszós, havas, latyakos útszakaszokkal találkozhatunk. Csak az induljon útnak holnap, akinek muszáj, nehéz lesz a közlekedés, jelentős havazás várható! Az időnként megélénkülő szél néhol hófúvást is okozhat! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.