- hirdetés -

Zsúfolásig megtelt vasárnap a művelődési ház koncertterme. A város nagycsaládosai gyűltek össze, hogy együtt készülődjenek a karácsonyra.
Minden évben hagyomány, hogy a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete Luca napja tájékán karácsonyváró rendezvényt szervez tagjainak. Nem volt ez másképp idén sem. A december 12-én tartott programra nagyon sok család ellátogatott.
– Rendezvényünk a karácsonyi készülődés jegyében zajlik. Kreatív játszóházunkban az apró és szorgos kezek segítségével készülnek a szebbnél szebb karácsonyi díszek, ajándékok. Célunk, hogy ezeket a gyerekek felhasználhassák a karácsonyi ajándékozáskor. De készültek díszek egy fenyőfára is, melyet a kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek ajánlunk fel. Ezzel szeretnénk egy kicsit meghittebbé tenni azoknak a gyerekeknek a karácsonyt, akik betegségük miatt az osztályon töltik majd az ünnepeket – tájékoztatott Szilágyiné Bella Margit, az egyesület vezetője.

Nassolnivaló a karácsonyi díszek készítése közben (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
A rendezvény fénypontja az volt, amikor a terembe betoppant a várva várt Mikulás. A gyerekek sorban álltak, hogy elénekeljék a kedvenc karácsonyi dalukat, vagy elszavalják versüket. A Mikulás nagyon hálás volt és mindenkit megjutalmazott. Csak jó gyerekek voltak a teremben, hisz virgácsot senki sem kapott, csak finomságokkal teli csomagot, melyből mintegy 500 darabot osztott ki  a nagyszakállú. Az egyesület a családok számára karácsonyi csomagot is készített, melyek zömében tartós élelmiszert: konzerveket, tésztákat, ételízesítőket, valamint mosogatószert és édességet tartalmazott.
Váradi Laci is nagyon örült a Mikulás-csomagnak, a kreatív játszóházban pedig készített díszeket. Otthon is készülődnek már a karácsonyra, a lakásuk már ünnepi díszbe öltözött. A Jézuskának már nem szokott írni levelet, mint mondta: ebből már kinőtt. Annak nagyon örülne, ha egy telefont kapna ajándékba. Az ötéves Marosi Kriszti is rögtön megnézte a Mikulás-csomag tartalmát és nagyon örült a sok-sok finomságnak. A karácsonyt ő is nagyon várja, szeretné, ha hajas babával lepné meg a Jézuska.
A karácsonyváró rendezvényre rajzpályázatot is hirdetett az egyesület, természetesen az alkotásoknak a karácsonyról kellett szólniuk. A legjobb rajzokat díjazták és kiállították a rendezvényen. A program ideje alatt karácsonyi ajándékbörzét is tartottak, kedvezményes áron lehetett különféle termékeket vásárolni.
Az egyesületi ünnepség után a város valamennyi gyermekét egy színházi előadásra invitálták, melyen a Miniszínház előadásában a Buksi és Karácsonyapó című zenés mesedarabot tekinthették meg kicsik és nagyok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.