- hirdetés -

Kedden borongós időre számíthatunk, és főleg keleten, délkeleten várható kisebb havazás. Az északnyugati szél kezdetben még viharos lesz, majd délutántól mérséklődik a légmozgás.
Kedden reggel délen és keleten számíthatunk további havazásra, hószállingózásra, míg a Dunántúlon erősen vagy közepesen felhős lesz az égbolt. A Dunántúlon élénk, másutt gyenge lesz az északnyugati szél, A minimumok -5 és -10°C között várhatóak, de a hóval borított és kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. Napközben a Tiszántúlon és nyugaton elszórtan kisebb hózápor, gyenge havazás előfordulhat, míg másutt a változó felhőzet mellett kis időre a Nap is előbukkanhat. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél, a Kisalföldön viharos lökések is előfordulhatnak; csak estére mérséklődik a légmozgás. Hideg napunk lesz, mindössze -2 és -5°C-os csúcshőmérsékletek valószínűek.

Orvosmeteorológia:

Kedden továbbra is hidegfronti hatás érvényesül, emiatt érzékenyebbek, idegesebbek lehetünk, valamint erősödhetnek reumatikus panaszaink, fokozódhatnak görcsös rohamaink. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás, valamint szívpanaszok jelentkezhetnek, a szeles időben fokozódhat a fejfájás és a migrén is. Napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, az erős szél pedig ronthatja a hőérzetet, öltözzünk melegen, rétegesen!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden reggel inkább csak keleten, napközben elszórtan lehet hószállingózásra, kisebb havazásra számítani, így többfelé nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Többfelé erős lesz a szél, a Dunántúlon akár viharos lökések is előfordulhatnak, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A frissen lehullott hó miatt helyenként kisebb hófúvások is kialakulhatnak, többfelé télies útviszonyokkal találkozhatunk. A hidegfronti hatás miatt ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, ez pedig fokozza a baleset bekövetkezésének lehetőségét! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.