- hirdetés -

Hétfőn borult égboltra számíthatunk, több helyen előfordulhat hózápor, havazás.
Az éjjel az ország keleti harmadában túlnyomóan borult égboltra számíthatunk és ott többfelé várható havazás, hószállingózás. A középső és nyugati megyékben felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. -2 és -6 °C közé süllyed a hőmérséklet.
Hétfőn keleten erősen felhős, borult égboltra készülhetünk és ott szórványosan, másutt a változó felhőzetből helyenként lehet gyenge havazás, hózápor. A Dunántúlon kissé tovább erősödik a szél, viharos lökések is előfordulhatnak, keleten gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet 0 °C köré emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn újra hidegfronti hatás várható, emiatt érzékenyebbek, idegesebbek lehetünk, valamint erősödhetnek reumatikus panaszaink, fokozódhatnak görcsös rohamaink. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás, valamint szívpanaszok jelentkezhetnek, a szeles időben fokozódhat a fejfájás és a migrén is. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn főleg a Duna vonalától keletre számíthatunk havazásra, hózáporokra, így többfelé nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Kelet kivételével többfelé erős lesz a szél, a Dunántúlon akár viharos lökések is előfordulhatnak, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A frissen lehullott hó miatt helyenként kisebb hófúvások is kialakulhatnak, helyenként télies útviszonyokkal találkozhatunk. A hidegfronti hatás miatt ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, reflexidőnk megnőhet, ez pedig fokozza a baleset bekövetkezésének lehetőségét! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.