- hirdetés -

Vasárnap borongós marad az idő, szórványosan számíthatunk hózáporokra. Az északnyugati szél viharossá fokozódik, újabb jelentős lehűlés várható.
Vasárnap reggel változóan felhős időre ébredhetünk, keleten még szórványosan várható kisebb havazás, hózápor. A nyugatias szél többfelé megélénkül. +1 és -4°C közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd. Napközben többször erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé számíthatunk kisebb havazásra, hózáporra, záporokra. A nyugati, északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, a Kisalföldön viharos széllökések is előfordulhatnak. 0 és +5°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap továbbra is kettősfronti hatás várható. Álmatlanság, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet, erősödhetnek a reumatikus panaszok, fokozódik a görcshajlam. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás, valamint szívpanaszok jelentkezhetnek. A szeles időben fokozódhat a fejfájás és a migrén is. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap reggel inkább csak keleten, majd napközben elszórtan számíthatunk hózáporokra, záporokra, így többfelé nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Többfelé erős lesz a szél, a Dunántúlon akár viharos lökések is előfordulhatnak, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A frissen lehullott hó miatt helyenként kisebb hófúvások is kialakulhatnak, helyenként télies útviszonyokkal találkozhatunk. A kettősfront miatt ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, ez pedig fokozza a baleset bekövetkezésének lehetőségét! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.