- hirdetés -

Pénteken a napsütés mellett főleg délnyugaton és északkeleten növekszik meg erősen a felhőzet, és e tájakon többfelé lehet hózápor, kisebb havazás, délnyugaton hózivatar sem kizárt.
Pénteken változóan felhős lesz az ég, a felhőátvonulásokból elszórtan, főleg délnyugaton és északkeleten lehetnek hózáporok. Az élénk, erős északnyugati szél a Dunántúlon átmenetileg ismét viharossá fokozódhat. A maximum-hőmérsékletek fagypont körül várhatóak.

Orvosmeteorológia:

Pénteken is hidegfronti hatás várható, mely még az egészséges szervezetet is megterhelheti. Erősödhetnek a reumatikus panaszok, fokozódik a görcshajlam, vérnyomás-ingadozás, valamint szívpanaszok léphetnek fel. Ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek is lehetünk. A szeles időben fokozódhat a fejfájás és a migrén is. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken még sokfelé lesz erős a szél, a Dunántúlon akár viharos lökések is előfordulhatnak, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A frissen lehullott hó miatt helyenként kisebb hófúvások is kialakulhatnak! A hidegfront miatt ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, ez pedig fokozza a baleset bekövetkezésének lehetőségét! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.