- hirdetés -

Minden évben decemberben Mikulás- és nyugdíjas napot szervez az Orosházi Ipartestület.
A szervezők a helyi iparosok 14 év alatti gyermekeit, unokáit ajándékozzák meg Mikulás csomaggal, emellett pedig gondolnak nyugdíjas tagjaikra is.
– A nyugdíjas tagtársakat immár 20. éve egy ebédre invitáljuk, amelyre közel 40 vendég érkezik. Itt kötetlen beszélgetések közben sztorizgatunk és jól érezzük magunkat – mondta Németh Béla, az ipartestület elnöke, aki hozzátette: ezen az ebéden mutatták be a nyugdíjas tagoknak a nemrégiben megválasztott elnökséget.

Németh Béla (b) társaságában a jelen lévő legidősebb tagok: Kovács Sándor (84) , Fejes Péter (80), Sonkolyos János (93) (Fotó: Melega Krisztián)
Kiemelte, hogy sajnos a tagok többsége idős, a fiatalok pedig kevésbé érzik fontosnak az érdekvédelmet, melyet a szervezet nyújt. Elmondta, hogy azért van üdítő kivétel is:
– Szinte minden jelenlévő tagunk a mai napig aktívan dolgozik, és közülük páran fiuknak, lányuknak adták át az ipart. Így valamilyen szinten mégiscsak biztosított az utánpótlás. Nagy öröm számunkra, hogy idős tagtársaink részt vesznek az ipartestület életében, hisz ők azok, akik az elmúlt évtizedekben rengeteget dolgoztak a városban a városért – zárta gondolatait Németh Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.