- hirdetés -

„Tömörített rocktörténet” előadás lesz Orosházán! Aki szervezi: GYIÖK. Aki mesél: Pleskonics András!
Dr. Rock, Plesi, vagyis Pleskonics András. Aki szereti a rock zenét, az az ő nevét több helyről is ismerheti. Akár a Hegyalja fesztiválról, akár az orosházi Rockvetélkedőről vagy a Szegedi Tudományegyetem Rocktörténet előadásáról. Ez utóbbit ugyanis ő, az orosházi gyökerekkel bíró egyetemi tanár, Pleskonics András vezeti.

Plesi Orosházán okítja a rockot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Rocktöri? Kérdezhetnénk…az egyetemen? Így van. A mai egyetemek egyik nagy előnye ugyanis, hogy nem csupán a szakodhoz kapcsolódó tantárgyakat veheted fel, nem csupán az ehhez tartozó területekkel foglalkozhatsz, hanem ún. általánosan művelő tárgyakkal is, melyek között már néhány éve ott szerepel az Európában is egyedülálló Rocktörténet.
Az eredetileg biológia-földrajz szakos pedagógus – mondhatni – az egész országban terjeszti tanításait. Rocktörténet című előadása segítségével félévente legalább 300 diákot okít ki. Kurzusa hat féléves, három az egyetemes, három pedig a magyar rocktörténetet dolgozza fel. A hangsúly leginkább a ’60-as, ’70-es évek zenéjén van, hiszen Plesi szerint ez az igazán nagybetűs korszak.
Dr. Rockot nem véletlenül mutattuk be most nektek. Hamarosan te is meghallgathatod rocktörténet előadását! Nem kell hozzá egyetemi hallgatónak lenned, csupán el kell jönnöd december 10-én a GYIÖK (Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat) szervezte „Tömörített rocktörténet” című előadásra, a művelődési ház kamaratermébe,  ahol Plesi este 6-tól kifulladásig mesél majd a zenéről.
És hogy mi fér bele egy „tömörített” rocktöri előadásba? Ha minden nem is, de sok poén és még több érdekesség bizonyosan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.