- hirdetés -

Kedden sok-sok felhő lesz felettünk, többfelé várható eső, záporeső. Tovább enyhül az idő, főleg délen szinte tavaszias idő alakulhat ki 13-15 fok körüli csúcsértékekkel.
Kedden reggel országszerte borongós, lehangoló, a délnyugati tájak kivételével esős időre ébredhetünk. Az északi országrész kivételével élénk lesz a déli-délkeleti szél, a minimumok +1 és +6°C között alakulnak, az Alpokalján és az Északi-középhegységben csökkenhetnek csak fagypont alá a hőmérsékletek. Napközben a csapadékmező fokozatosan tolódik majd kelet felé, így délután már a Dunántúlon és a középső országrészben is megszűnik az eső. A délnyugati szelet többfelé élénk, a Tiszántúlon akár erős lökések is kísérhetik, a csúcshőmérsékletek északon 2 és 6°C, délebbre 8 és 13°C között alakulnak, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia:

Kedden kettősfront terhelheti szervezetünket. Sokaknál fáradékonyság, levertség, dekoncentráltság jelentkezhet, erősödhetnek a görcsös és reumatikus panaszok is, melyeket a csapadékos, párás idő is tovább fokozhat. Egyeseknél fejfájás, migrén is felléphet. A hirtelen enyhülés főleg a betegek és az idősek szervezetét terhelheti meg. Érdemes rétegesen öltözködni, mert könnyen megfázhatunk. Egy csésze tea segíthet a felmelegedésben, és hangulatunkat is javíthatja. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden sokfelé kell csapadékra készülni, ami a legtöbb helyen eső lesz, így sokfelé nedvessé, csúszóssá válnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Reggelre az olvadt hó a hegyekben néhol az utakra fagyhat, kerüljük a hirtelen fékezéssel vagy irányváltoztatással járó helyzeteket! Az élénk, helyenként erős széllökésekben csökkenhet a járművek menetstabilitása. Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.