- hirdetés -

Szombaton friss, tiszta, de fagyos időre számíthatunk. Sok-sok napsütés várható, reggel -12 és -2, délután -5 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.
Szombaton helyenként csak lassan oszlik fel a köd, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon kevés lesz a felhő, sok napsütés valószínű, de a felhősebb keleten is előbukkan pár órára a Nap. Az északias szél eleinte helyenként megélénkül, majd estére mérséklődik. -3 és +2°C közé emelkedik a hőmérséklet, de északnyugaton hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia:

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül hazánkban. Emiatt erősödhetnek a görcsös és reumatikus panaszok, fejfájás, türelmetlenség, migrén is jelentkezhet. Reggel és napközben is hideg lesz, az alacsony hőmérséklet is okozhat kellemetlen perceket, érdemes rétegesen, melegen öltözködni! Egy csésze tea segíthet a felmelegedésben, és hangulatunkat is javíthatja. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton reggel sokfelé sűrű ködfoltokra ébredhetünk, melyek néhol csak nehezen oszlanak majd fel, érdemes nagyobb követési távolságot tartani! Reggelre a hó és a latyak több helyen az utakra fagyhat, és napközben is több helyen °C alatt marad a hőmérséklet, legyünk nagyon óvatosak, kerüljük a hirtelen fékezéssel vagy irányváltoztatással járó helyzeteket! Főleg északnyugaton sokfelé télies útviszonyokra készülhetünk; aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.