- hirdetés -

Csütörtökön nem várható lényeges időjárás-változás, de tovább enyhülhet a levegő. Továbbra is többfelé alakulhat ki eső, zápor, északnyugaton havas eső, hó.
Csütörtökön reggel nagyrészt erősen felhős égbolt lesz felettünk, elsősorban északkeleten fordulhat elő hószállingózás. Többfelé erősen párássá válhat a levegő. Napközben délnyugaton több órára kisüthet a Nap, az ország többi részén jellemzően erősen felhős égre tekinthetünk fel. Északnyugaton hózáporok; míg keleten, délkeleten záporok alakulhatnak ki szórványosan. Északkeleten elvétve ónos szitálás sincs kizárva. A légmozgás gyenge marad. Hajnalban -5 és +4°C, délután 0 és 9°C közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül, levertebbek, fáradtabbak, dekoncentráltabbak lehetnek az arra érzékenyek, fejfájás, vérnyomás ingadozás jelentkezhet. Főként északon napközben is hideg lesz, érdemes rétegesen, melegen öltözködni! Egy csésze tea segíthet a felmelegedésben, és hangulatunkat is javíthatja. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket a téli időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön északkeleten hózáporok, délkeleten záporok miatt lehet nedves, csúszós az aszfalt. Ónos eső csak északkeleten fordulhat elő, vezessünk nagyon óvatosan, kerüljük a hirtelen fékezésre kényszerítő helyzeteket! A havas, latyakos utakon is könnyen megcsúszhat autónk, valamint az esőtől nedves útburkolaton is érdemes nagyobb követési távolságot tartani! Hajnalban a hólé többfelé az úttestre fagyhat, ügyeljünk a közlekedésben részt vevő társainkra! Aki még nem tette meg, cserélje le a nyár gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.