- hirdetés -

Szerdán egy újabb ciklon éri el térségünket, déltől már egyre többfelé várható csapadék: északnyugaton újabb havazás, délkeletre havas eső, ónos eső, eső valószínű.
Szerdán reggel erősen felhős vagy borult lesz az ég, ekkor már az északkeleti területek kivételéve többfelé várható csapadék: havas eső, hó formájában, a délkeleti megyékben akár ónos eső, fagyott eső is előfordulhat! Az északkeleti szelet a Kisalföld kivételével élénk lökések kísérhetik. -1 és -6°C közé hűl a levegő, északnyugaton lehet ennél hidegebb. Napközben marad a borongós, csapadékos időjárás, az ország északnyugati harmadán, valamint az Északi-középhegységben további havazásra van kilátás, másutt az eső mellett havas eső, fagyott eső, ónos eső is várható! A szelet délnyugaton élénk, időnként erős lökések kísérhetik, a csúcshőmérsékletek -2 és +4°C között alakulnak.

Orvosmeteorológia:

Szerdán melegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyebbek fejfájásra, fáradékonyságra, álmatlanságra panaszkodhatnak. Vérnyomás-ingadozás, keringési zavarok is felléphetnek, emellett levertebbekké is válhatunk. A csapadékos időben az izületi és reumatikus bántalmak is fokozódhatnak. Reggel és napközben is hideg lesz, érdemes rétegesen, melegen öltözködni! Egy csésze tea segíthet a felmelegedésben, és hangulatunkat is javíthatja. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket a téli időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán délen már sokfelé csapadékos reggelre ébredhetünk, napközben pedig országszerte csapadékos időre van kilátás. Ónos eső is várható (leginkább a délkeleti, déli tájakon), vezessünk nagyon óvatosan, kerüljük a hirtelen fékezésre kényszerítő helyzeteket! A havas, latyakos utakon is könnyen megcsúszhat autónk, valamint az esőtől nedves útburkolaton is érdemes nagyobb követési távolságot tartani! Hajnalban a hólé többfelé az úttestre fagyhat, ügyeljünk a közlekedésben részt vevő társainkra! Aki még nem tette meg, cserélje le a nyár gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.