- hirdetés -

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd megvastagszik a felhőzet és főleg délen hó, havas eső is kialakulhat.
Kedden reggel északon kevés, délen több felhő lesz felettünk, csapadék sehol sem valószínű. Az ország nagy részén mérséklődik a szél, már csak helyenként lehetnek élénk lökések. A szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. Hajnalban erősen lehűl a levegő, a derültebb északi tájakon -3 és -8°C, délen +1 és -3°C közötti értékek várhatóak. Napközben dél felől tovább vastagszik a felhőzet, délután már csak északkeleten lehet némi napsütés. Délen előfordulhat hószállingózás, esetleg kisebb havazás. A légmozgás estig gyenge vagy mérsékelt marad. -2 és +2°C közötti csúcshőmérsékletek valószínűek.

Orvosmeteorológia:

Kedden nem várható fronthatás, de napközben is csupán fagypont körüli hőmérsékleteket mérhetünk majd, ezért érdemes melegen, rétegesen öltözködni! Egy csésze tea segíthet a felmelegedésben, és hangulatunkat is javíthatja. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket a téli időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden reggel erős fagy várható az ország jelentős részén, az olvadt hólé pedig az utakra fagyhat; emiatt csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, tartsunk nagyobb követési távolságot, és kerüljük a hirtelen fékezésre kényszerítő helyzeteket! Aki még nem tette meg, cserélje le a nyár gumikat téli gumikra – írja az időkép.hu.
Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.