- hirdetés -

Hétfőn borult lesz az ég és sokfelé várható további eső, északon és nyugaton havazás, havas eső.
Hétfőn országszerte csapadékos lesz a hajnal; nyugat-északnyugaton hó, havas eső, másutt többnyire havas eső-eső várható, főleg a magasabban fekvő területeken keveredhetnek hópelyhek az esőbe. Reggelig a délkeleti országrész kivételével jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás! A Dunántúlon és délen élénk lesz a szél, erős lökések is előfordulhatnak. -1 és +4°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn továbbra is kettős fronthatásra számíthatunk, ezért tompábbakká, figyelmetlenebbekké válhatunk, fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. Az ízületi és görcsös fájdalmak is fokozódhatnak, valamint vérnyomás-ingadozás is felléphet. Hideg, de átmenetileg csapadékmentes idő valószínű, érdemes melegen, rétegesen öltözni, a megerősödő szélben jelentősen csökkenhet hőérzetünk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket a téli időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn reggel még előfordulhatnak hóval borított, csúszós, latyakos részek, figyeljünk oda jobban ezeken a területeken! Aki még nem tette meg, cserélje le a nyár gumikat téli gumikra! A megerősödő, olykor lökésekkel kísért szélben jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása is! A kettősfronti hatás miatt dekoncentráltabbak, szétszórtabbak lehetünk – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.