- hirdetés -

Vasárnap délnyugat felől nedves levegő érkezik, egyre többfelé kezdődik kiadós mennyiségű eső, de a Dunántúl északi részén és a hegyekben havazhat is.
Vasárnap reggel délnyugat felől ismét felhősödés kezdődik, de csapadék ekkor még nem valószínű. A most még sokfelé élénk szél jelentősen mérséklődik, helyenként párássá, ködössé válik a levegő. Általában 0 és -5°C-ig hűl a levegő, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben tovább vastagszik a felhőzet, délután pedig délnyugat felől egyre többfelé valószínű csapadék: többnyire eső, de északon és a magasabban fekvő tájakon havazás, havas eső várható, sőt akár ónos eső sem kizárt. A keletire forduló szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmelegebb órákban 1-6°C-ot mérhetünk majd.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap is marad a kettős fronthatás, ezért tompábbakká, figyelmetlenebbekké válhatunk, fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. Az izületi és görcsös fájdalmak is fokozódhatnak, valamint vérnyomás-ingadozás is felléphet. Hideg, de átmenetileg csapadékmentes idő valószínű, érdemes melegen, rétegesen öltözni, a megerősödő szélben jelentősen csökkenhet hőérzetünk.

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap reggelre a szombati olvadásból visszamaradt víz többfelé az utakra fagyhat, ezért csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Néhol még előfordulhatnak hóval borított részek, figyeljünk oda jobban ezeken a területeken! Délutántól délnyugat felől ismét többfelé várható csapadék: hó, havas eső egyaránt előfordulhat, átmenetileg pedig ónos eső is hullhat! Aki még nem tette meg, cserélje le a nyár gumikat téli gumikra! A megélénkülő, erős lökésekkel kísért szélben jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása is! A kettősfronti hatás miatt dekoncentráltabbak, szétszórtabbak lehetünk – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.