- hirdetés -

Tudtátok, hogy a Hull a pelyhes fehér hó című kedves dal francia eredetű, és szerepel egy híres zeneszerző, Mozart művében?
Nos, ezt a József Attila Székhelyintézmény diákjai sem sejtették, de sok más kérdésre igen ügyesen válaszolgattak. Az iskolából kapott beszámolóból tudtuk meg, hogy rendhagyó órán ismerkedhettek meg – a BíBuCi zenekar segítségével – a hangszerek csodálatos világával.  Fantasztikus hangulatot teremtett a háromtagú együttes, (akik közül mindhárman zenetanárok és több hangszeren is játszanak) volt hasznos ismeret, sok zene, tánc és fergeteges jókedv.
Interaktív módon zajlott a másfél óra, a több mint 300 gyerek részese volt az eseményeknek. Fa és rézfúvós hangszerek, híres zeneszerzők szerepeltek a palettán, többek közt Beethoven és Mozart. Az óra végén még játékra is invitálták a gyerekeket, akiknek hangszereket kellett felismerni, és tették ezt sok sikerrel.
Majd búcsúzóul a zenekar egyik tagját, és a mai napon szintén születésnapját ünneplő másodikos szőke kislányt köszöntötték egy kedves dallal. Már várjuk a következő alkalmat, amely néhány hónap múlva lesz, hogy ismét eltölthessünk egy-két önfeledt és hasznos órát a zenekarral, s mi felnőttek a gyerekekkel együtt érezhessük jól magunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.