- hirdetés -

Az orosháza-cinkusi Deák György lett az Olvasókörök Országos Szövetsége társelnöke.
A húsz éve alakult Olvasókörök Országos Szövetsége. Az ezt az időszakot feldolgozó kötet ünnepi könyvbemutatójával emlékeztek meg a szövetség tagjai a jeles évfordulóról. A november 13-14-én Kisújszálláson tartott ünnepségen új vezetőséget is választottak.
A tisztújító közgyűlés döntése értelmében a felvidéki és délvidéki tagszervezetekkel is rendelkező, 24 tagszervezetet tömörítő közhasznú egyesületet továbbra is társelnökök vezetik. A hódmezővásárhelyi Simon Imréné mellett ezúttal az orosháza-cinkusi Deák Györgyöt választották társelnöknek, aki a budapesti Dr. Nemes Erzsébetet váltotta ebben a tisztségben.
Az elnökségben először kapott helyet határon túli tagszervezet vezetője. Az újvidéki Magyar Szópont képviseletében Tóth Báthori Erzsébet a határon túli kapcsolatok koordinátora lett, aki az új tagszervezetek felkutatásáért is felel. Mint ismeretes, a szövetség nyári, sárospataki találkozóján felhívással fordult a Magyar Köztársaság kormányához, parlamentjéhez, illetékes szerveihez a Kossuth Rádió korábbi nevének visszaállítása, a Kossuth-nóta szignáljának és a Rákóczi-induló újbóli használatáért. A felhíváshoz interneten is nagyon sokan csatlakoztak a világ minden tájáról, amit a miniszterelnökhöz is eljuttattak, a parlament elnökének pedig személyesen adták át, jelenleg pedig a médiahatóság elnökével történő találkozás időpontjáról egyeztetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.