- hirdetés -

Könnyűzenei koncert a művészeti iskolások előadásában. De nehogy azt gondoljuk, hogy ez az est kisebb kihívást, kevesebb felkészülést igényelt a fellépők részéről.
A Liszt Ferenc zeneiskola diákjai kicsit más oldalukról mutatkoztak be közönségük előtt november 18-án este. A Művészetek Házában rendezett koncerten a növendékek könnyűzenei darabokat adtak elő. Felléptek a moderntáncosok, a szintetizátorosok, néhány fuvolista, klarinétos és hegedűs, valamint az ének tanszak növendékei is.
– Az este mondhatni egy egyveleg volt, a könnyebb műfajt játszó tanszakokat kértem fel arra, hogy csináljuk meg közösen ezt a műsort. A Liszt Ferenc művészeti iskolában egyre inkább kezd népszerűvé válni a könnyűzenei műfaj. Mi próbálnánk tartani a komolyzenei oldalát a tanításnak, de nagyon nagy igény van a könnyűzenére is, így nyitottunk efelé. Nem bántam meg, mert ezáltal rendkívüli dolgokkal találkozhattam – mondta el Nagy Krisztina szervező, az ének tanszak tanára, aki hozzátette: noha a könnyűzenei oldalt a diákok igényei hívták életre, most már ő is igényli. Tévhit, hogy a könnyűzenét könnyű énekelni, a tanárnőn kívül diákjai is ezt vallják.
Jay Buckey egyik country számával indult az est, és eljutottunk egészen Shakira Waka Waka-jáig, mutatva azt, milyen változatos a könnyűzene, és persze milyen sokszínűek a zeneiskola tanszakai és növendékei is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.