- hirdetés -


Többszöri halasztás után csütörtökön avatták az uniós és állami támogatással készült Középdűlő utcát, mely Szentetornyát köti össze a Szentesi úttal.
Az átadó ünnepségen Zalai Mihály alpolgármester úgy fogalmazott: az elmúlt évtizedekben mostohán kezelte Orosháza városa ezt a környéket.
– Ez az út megkönnyíti és meggyorsítja a két városrész közötti közlekedést. Egy másik és talán legfontosabb célja ennek az útépítésnek azonban az, hogy Gyopáros további fejlődését megalapozhassa. Az út menti területeknek – amelyek nagyrészt önkormányzati tulajdonban vannak – várhatóan növelni fogja az értékét ez a beruházás. Ez olyan célterületet jelenthet majd a turizmus fejlesztésében, melyre Orosházának igen nagy szüksége lesz – fogalmazott Zalai.

Zalai Mihály, Csizmadia Ibolya és Karakas József avatták fel az utat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A fővállalkozó Swietelsky Magyarország Kft képviselője, Karakas József elmondta: 1760 méter hosszú út és mellette ugyanilyen hosszú járda épült.
– Az útépítést akadályozták az út nyomvonalában lévő elektromos kábelek és oszlopok, melyek kiváltása késett. Emiatt sajnos az eredetileg tervezett augusztus végi időpontot sem tudtuk tartani. Az elkészült útra 3 év garanciát vállaltunk, és olyan geotextil anyagokat is beépítettünk, mely reményeink szerint megakadályozza a repedéseket.
Bagi László városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk: a beruházás 314 millió forintba került, ebből 197 millió forint uniós támogatásként érkezett. Az útépítés csúszása miatt a város kétszer is kénytelen volt határidő módosítást kérni, melyet mindkét alkalommal megkaptak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.