- hirdetés -

A törökszentmiklósi győzelem után szerdán Békésen nyert a serdülőcsapat, a csütörtöki ellenfél a Kiskunhalas lesz.
Békési FKC – Orosházi FKSE 12 – 17 (6 – 8 )
Országos nyílt serdülő bajnoki kézilabda-mérkőzés, Békés, 50 néző
Vezette: Bozó, Nika
Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1. Kiállítások: 10 perc. ill. 14 perc
Legjobb dobóink: Megyeri (5), Magyar (4)

Baljós előjelek előzték meg a szerdai mérkőzést orosházi szempontból. A keddi edzésen megsérült a csapat irányítója, Győri Dani Dávid, az ő pótlásának begyakorlására nagyon kevés idő maradt. Ráadásul a Békés is a felsőházra pályázik, egy nagyon masszív csapatról van szó, akik a második helyen álltak a tabellán a meccs előtt.
Idegesen kezdték a csapatok a találkozót, technikai hibák, kimaradt ziccerek jellemezték az orosháziak játékát, az átlövők sem remekeltek. A szilárd védelemből szerzett labdákból tudtunk indulni, és gólokat szerezni. Mindössze 14 gól esett az első félidőben, kettővel vittünk a szünetben.
A második játékrész jól indult, megléptünk 3 góllal, de jött két kiállítás, melyet kihasználtak a hazaiak és feljöttek. A folytatás szerencsére már jobban ment. Az újabb emberhátrányból nem kaptunk gólt, sőt lőttünk négyet, így sikerült ismét biztos előnyre szert tenni, amit a fiúk megtartottak a meccs végéig. Az OFKSE serdülőinek egy nagyon nehéz meccsen sikerült kiharcolniuk a győzelmet.
Kopornyik Zsolt: – A meccs a ’90-es évek kézilabdáját idézte. Hatalmas akaratunknak és jobb kapusteljesítményünknek köszönhetően nyertünk.
Rangadókkal folytatódik a nyílt serdülő bajnokság, az alapszakaszban 10-ből 10 meccset nyert az OFKSE, most a visszavágók következnek. Az Orosháza következő ellenfele a Kiskunhalas, a meccs csütörtökön fél 4-kor kezdődik a Táncsics-csarnokban. Ha itt is és két hét múlva a Szeged ellen is nyerni tudnak a fiúk, akkor nagy eséllyel bekerülnek a középdöntőbe. Az első négy csapat megy tovább az országos középdöntőbe. Az Orosháza jelenleg veretlenül áll a csoport élén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.