- hirdetés -

A Fradi egykori legendájára focival emlékeznek a Táncsics gimiben.
A Berta József Labdarúgó Alapítvány több társszervezettel karöltve ( Orosháza Város Önkormányzata, Nagyszénás Önkormányzata, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola, a Mátrai család, az FTC Baráti Kör) rendezi meg november 20-án az első alkalommal kiírt Mátrai Sándor Labdarúgó Emléktornát az általános iskolások számára. A verseny védnökei Dr.Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő és Varga Zoltán országgyűlési képviselő.

Mátrai Sándor
Mátrai Sándor 1932-ben született Nagyszénáson. 1952-ben érettségizett a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Fiatalon atletizált – középiskolai bajnok, ifjúsági válogatott – és az NB II-es Orosházi Kinizsiben futballozott. 1953-tól 1967-ig az FTC labdarúgója volt. 554 mérkőzést játszott a Ferencvárosban, 81-szer öltötte magára a címeres mezt. Három VB résztvevője, EB 3. helyezett válogatott tagja. 1965-ben a Vásárvárosok Kupájának győztese a Ferencváros csapatával. 1974-ben az FTC örökös tagja lett, 1994-ben Springer díjat kapott. Éveken át visszatérő vendége volt a Berta József Emléktornának. 2002. május 29-én hunyt el Budapesten. Mátrai Sándorról nevezték el a városi stadiont. 2010. májusában a sporttelepen felavatták mellszobrát.
Szűcs Ferenc szervezőtől megtudtuk, hogy a mérkőzésekre 10 órától a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében kerül sor. A körmérkőzések győztese egy évig őrzi a Mátrai Sándor Vándorserleget. A rendezvényre városunkba várják Mészöly Kálmán 61-szeres volt válogatott labdarúgót.
A meghívott csapatok:
Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola
Czabán Samu Általános Iskola Nagyszénás
Eötvös József Tagintézmény
Vörösmarty Tagintézmény

Mátrai Sándorra emlékeznek

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola az „Orosháza jelesei” DVD második kötetében Mátrai Sándornak, a sokrétű tehetséges sportolónak, az iskola volt diákjának állít emléket. A bemutató november 20-án, szombaton 11 órakor kezdődik az iskola aulájában, mely után a – Sikeres életpályák – „Primus inter pares – Első az egyenlők között” dicsőség falra felkerül Mátrai Sándor fotója. Emellett a bemutatót megelőző labdarúgó torna megszervezéséért Szűcs Ferenc, az Orosházi Berta József Alapítvány elnökének fotóját is elhelyezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.