- hirdetés -

November 28-án lesz advent első vasárnapja. Az ünnepi időszakra már készül a város, felkerültek a karácsonyi dekorációk.
Az elmúlt héten kezdték el a karácsonyi kandeláber díszek és egyéb ünnepi dekorációk kihelyezését – tudtuk meg az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. gazdasági igazgatójától. Csizmadia Gergely az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy az elmúlt években több kilométer hosszan felkerültek a girlandok a belvárosi fákra, melyeket a szezon végén nem szereltek le. A fáknak mintegy 3-4 éves tűrési idejük van, amíg ágvastagságuk nem növekszik, így ezzel most időt és munkát takarítanak meg.
Idén is a Rákóczi utcán, a Táncsics utcán és a Huba utcán helyezték ki a kandeláber díszeket, melyeket november 28-án kapcsolnak be. Emellett a Kossuth utcán, a katolikus templom kertjében és az Eötvös téren a fák fénydekorációi járulnak hozzá az ünnepi hangulathoz. Csizmadia Gergely hangsúlyozta, hogy az Oros-haza Baráti Kör idén is megépíti a városi adventi koszorút az Árpád-kertben, az első gyertyagyújtás jövő hét végén, advent első vasárnapján lesz. Az ünnepi program csúcspontján, az első gyertya meggyújtásakor borul karácsonyi fénybe Orosháza.

Szerelik az ünnepi dekorációt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Megvan a város karácsonyfája is. A városüzemeltetés gazdasági igazgatója elmondta, hogy felhívásukra több felajánlás is érkezett, melyeket ezúton is köszönnek. Egy, a Szőlő városrészben található lucfenyő bizonyult a legszebbnek, így idén ez a fa lesz a város karácsonyfája.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.