- hirdetés -

Kettős győzelemmel rajtolt az Orosháza KSC a megyei serdülő bajnokságban.

A Békés Megyei Kézilabda Szövetség vasárnap Füzesgyarmaton rendezte meg a megyei serdülő bajnokság első fordulóját. A viadalra hét csapat nevezett, az orosháziak 1997-es születésű gárdájának ezen a hétvégén a Köröstarcsával és a Békéscsaba második csapatával kellett megmérkőznie.
Orosháza KSC – Köröstarcsa DSE 29-7 (14-3)
Góllövők: Zvolenszky 7, Balogh 5, Antal, Borgulya 4-4, Bene, Szűcs 2-2, Kenyeres, Molnár, Nagy, Tornyi-Molnár, Zvara 1-1.

Lendületesen kezdték a találkozót az orosházi lányok, percek alatt tekintélyt parancsoló előnyt szereztek. A tarcsaiak edzője már a 4. percben időt kért, de nem tudta felrázni csapatát, az OKSC továbbra is tetszés szerint szerezte góljait, míg a Köröstarcsa tudománya elfogyott az orosházi kilences vonalán. A távoli lövéseket azonban biztos kézel hárította az orosházi kapuvédő, és bár helyzeteiket többször elkönnyelműsködték, mégis megnyugtató, 11 gólos vezetéssel vonulhattak pihenőre Németh Dóra edző lányai.
A második játékrészben az Orosháza második sora jutott lehetőséghez, akik ott folytatták, ahol az első félidőben társaik abbahagyták. A védelem továbbra is jól működött, a kapusteljesítmény is remek maradt, a góllövésből pedig csaknem mindenki kivette a részét, így a lefújásra 22 találatnyira duzzadt az OKSC előnye.
Békéscsabai ENK SE II. – Orosháza KSC 15-29 (6-18)
Góllövők: Antal 5, Bene, Kenyeres, Szűcs 4-4, Balogh 3, Mészáros, Molnár, Tornyi-Molnár, Zvolenszky 2-2, Dobos 1.

Az orosházi lányok második talákozójukon is hamar egyértelművé tették, hogy kik a mérkőzés esélyesei, bár az első percek még szoros küzdelemmel teltek. Az OKSC gólfelelősei aztán magukra találtak és szebbnél szebb találatokkal örvendeztették meg szurkolóikat.
A második félidőben kicsit kiengedett az Orosháza, a góllövés időnként akadozott, gyakran vált foghíjassá a védelem. A széleken több alkalommal sikerrel járt a Békéscsaba, így – még ha a győzelem nem is forgott veszélyben – csak egy-két góllal sikerült hízlalni a félideji 12 gólos előnyt. Az apróbb hibák ellenére az orosházi lányok minden dicséretet megérdemelnek, bizakodva várhatják a második fordulót.
Folytatás november 28-án Békéscsabán, ahol a Szarvas és a Gyomaendrőd csapata lesz az ellenfél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.