- hirdetés -

Nem túl magas színvonalú de hajtós meccsen a végjátékban sikerült az egyenlítés a hazai csapatnak.

Orosháza FC – Békéscsabai Előre 1912 SE 1 – 1 (0–0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, 700 néző.
Vezette: Veizer (Márkus T., Galán R.)

Orosháza: Molnár T. – Retek, Futaki, Kerekes I., Szűcs D. – Balogh M. (Juhász N., 58.), Kerepeczki, Baranyai B., Petneházi – Ács, Szabó T. (Pálinkó, 10.; Piti, 58.)
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Békéscsaba: Dénes – Oláh G., Csiszár, Makra, Horváth T. – Szélpál T. (Bakró, 86.), Pozsár, Juhász Gy., Bernáth – Balázs J., Csák Z. (Berki, 84.)
Vezetőedző: Pásztor József

Gólszerző: Bernáth (0–1) az 54., Ács (1–1) a 81. percben

A várakozásnak megfelelően a szokásosnál többen voltak kíváncsiak a megyei rangadóra, s aki kijött, nem bánta meg. A mérkőzés színvonala nem volt túl magas, de az iramra nem lehetett panasz. Csapatunk számára rosszul indult a mérkőzés, a 10. percben Szabó Tamás sérülése miatt korán bele kellett nyúlnia Kvasznovszky József edzőnek a csapat szerkezetébe.

Mozgalmas mezőnyjátékkal telt el az első harminc perc. Petneházi, illetve Pozsár szabadrúgása ígért veszélyt, de mindkét pontrúgás csak lehetőség maradt.

A 38. percben jegyezhettük fel az első nagy helyzetet. Ács-Kerepeczki kényszerítő után a középre lőtt labdát Pálinkó-megelőzve a kapust- pörgette fölé.

A szünet után a 49. percben többen gólt kiáltottak. Petneházi gólbatartó lövésébe Csiszár tette bele a fejét. Az 54. percben vezetést szerzett a Békéscsaba. Egy hosszú keresztlabda átszállt Balogh Miklóson és a hosszú oldalon üresen maradt Baráth 15 méterről könnyedén lőtte a labdát a tehetetlen kapus mellett a hálóba (0-1)

Kemény, küzdelmes meccset vívott a két csapat (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A mérkőzés középső részében a játékvezető téves ítéletei borzolták a kedélyeket. A 81. percben sikerült az egyenlítés. Ács Levente a bal oldali 16-os sarkától tekerte a labdát a hosszú felső sarokba (1-1)

A mérkőzés hátralevő részében az Orosháza győzelemre tört, de az Előre tudatosan lassítva a játékot tartotta az eredményt a lefújásig.

A küzdelmes mérkőzésen a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a döntetlen igazságos.

Kvasznovszky József: – A mutatott játék és a helyzetek alapján igazságos eredmény született.

Pásztor József: – Győzelmet engedtünk ki a kezünkből.

Az Orosháza FC a szezon utolsó mérkőzésén, november 20-án Diósgyőrben lép pályára a DVTK vendégeként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.