- hirdetés -

Az Orosháza KSC serdülő kézisei fontos győzelmet arattak a Kecskemét otthonában.
Kecskeméti NKSE – Orosháza KSC 18-23 (9-11)
Góllövők: Telek 7, Kónya, Szöllősi D., Ulmann 4-4, Kránitz G., Szöllősi S. 2-2.

Az Országos Nyílt Serdülő Bajnokság 9. fordulójában a tabella harmadik helyén álló 12 pontos Kecskemét a 11 pontos Orosháza gárdáját fogadta. A felsőházi rájátszás szempontjából fontos volt a mérkőzés, hiszen továbbjutás esetén a csapatok ezeket az eredményeket már magukkal viszik a folytatásba. A Kecskemét eddigi eredményei tiszteletet parancsolóak voltak, az orosházi lányok nagyon készültek és izgalommal várták a mérkőzést.
Elég álmosan kezdett mind a két együttes, ez betudható talán annak is, hogy a csarnokban fullasztó hőség uralkodott. 4-4-ig együtt haladt a két csapat. A félidő közepére a játékosok hozzászoktak a klímához, összeállt az orosháziak védekezése, támadásaik is acélosabbak lettek, 9-4-re elhúzott az OKSC. A Kecskemét azonban küzdött, nem adta fel, így a félidő végéig két gólra felzárkózott (11-9).
A második félidő ott kezdődött, ahol az első befejeződött. Az Orosháza hosszú percekig gólképtelennek bizonyult, 11-11-re egyenlített a vendéglátó csapat. Szerencsére idejében felébredtek az OKSC-s lányok, újra elkezdtek játszani és egy lehengerlő 7-1-es szériát produkáltak. 18-12-es vendég vezetésnél időt kellett kérni a hazai edzőnek. Ennek tudható be, hogy a Kecskemét ismét faragni tudott a különbségen – 21-18 -, de a végén az orosházi lányok még rátettek még egy lapáttal és 5 góllal megnyerték a mérkőzést. Az OKSC ezzel a győzelemmel megelőzte a Kecskeméti NKSE gárdáját és dobogós helyről várhatja a folytatást.
A csütörtöki mérkőzésen a kapus Aradi Edina, valamint Kónya Kinga, Szöllősi Dalma és Ulmann Bernadett nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de a csapat minden tagja dicséretet érdemel. A kecskeméti csapatból Korsós Dorina és Herceg Dalma 5-5 gólt szerzett.
Papp Mihály: – Egész héten keményen készültek a lányok erre a mérkőzésre, mindvégig pontosan, nagy figyelemmel, jól játszottak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.