- hirdetés -

November közepén újra Márton-nap, jó sok ludassággal, két helyszínen.

A művelődési ház kínálata

Az őszi ünnepkör egyik legjelentősebb eseményének hagyományait eleveníti fel a rendezvény, amin nagy szerepet kap a gasztronómia is. A tepertő- és pálinkakóstolás mellett hagyományos libaételek, kézműves kirakodóvásár, bemutatók szerepelnek a kínálatban. Mindemellett vetélkedők, gyermekelőadások, zene, tánc és jó hangulat várja az érdeklődőket.
November 12-e:
19 órakor a Petőfi Művelődési Központ színháztermében a jubileumi, 10 éves ExperiDance Tánckara bemutatja Román Sándor koreográfiáját: Revans – táncmű két felvonásban.
November 13-a:
10 órától népi játszóház: csuhé- és csutkababa, terméskép készítés, csutkavár építés. Kukoricafosztás, közben népdaléneklés a Bokréta Népdalkörrel. Játékos vetélkedők: óriás gaLIBA társasjáték tréfás feladatokkal, kukoricamorzsoló és libaterelő verseny, libasimogató.
A színházteremben 14 órától: néptánc és népzene a határon túlról. Libás mondóka-, vers- és mesemondó verseny, amire előzetesen lehet nevezni a Márton-nap hagyományaihoz kapcsolódó verssel, mesével, népi történettel, mondókával. A zsűri értékeli a hagyományokhoz illő témaválasztást, az előadásmódot és az öltözetet is. Lesz képzőművészeti alkotóműhely is, a téma: textilfestés libatollal.
A színházteremben 16 órakor Az arany tojást tojó liba – mesébe szőtt tánc, a táncba szőtt mese látható a Görömbő Kompánia előadásában. 17.30-kor a Körösladányi Cuháré Citerazenekar műsora, 19 órakor pedig a Jazz Brothers koncertje kezdődik.
Info: 06 68/411-048, www.pmk.oroshaza.hu

A Szántó Kovács múzeum ajánlata:

November 13-a:
15 órától 18 óráig kukoricafosztás, mesesarok, csuhébaba és csutkababa készítés. Emellett lesz sok finomság és táncház is a Berbécs zenekarral.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.