- hirdetés -

Honvédelemért kitüntető címet adományozott dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter Antal Lászlónak, a MATASZ Orosházi Szervezete vezetőjének. A honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül, nemzeti ünnepünk alkalmából III. osztályú (bronz fokozat) Honvédelemért kitüntető címet kapott Antal László, a MATASZ Orosházi Szervezete vezetője. Az elismerést október 21-én vette át Budapesten, a Stefánia Palotában. A kitüntetésre a megyei szervezet terjesztette elő, az elismerésben országos szinten hatan részesültek.

Antal László
A MATASZ helyi szervezete 2003 októberében alakult, Antal László negyedik éve látja el a vezetői tisztséget. A szervezet fontosnak tartja, hogy a fiatalokkal megismertessék a katonai életet, rendezvényeik is ezt a célt szolgálják. A szervezet által rendezett haditorna, lövészet és túlélő tábor segítségével bepillantást nyerhetnek a katonai életbe, valamint próbára tehetik kitartásukat, akaratukat, önfegyelmüket.
Az önkormányzat mellett a MATASZ támogatásával valósítják meg rendezvényeiket, amik népszerűek az orosházi, kistérségi fiatalok körében.
– Elhivatottságból teszem a dolgom, nem a kitüntetésért. Ugyanakkor jóleső érzés számomra, hogy elismerik munkámat. Megerősíti azt, hogy a jövőben is folytatnom kell, amit elkezdtem – osztotta meg az elismeréssel kapcsolatos érzéseit Antal László.

Antal László korábban már kapott egy belügyminiszteri kitüntetést. Munkáját országos szinten is elismerik, hiszen immár két éve az Európai Tartalékos Tiszthelyettesek (altisztek) Szövetsége (AESOR) tagja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.