- hirdetés -

24 ezer pohár ingyen joghurt jutott idén ősszel Orosházára és a kistérségbe. A héten minden óvodás és alsó tagozatos kisdiák kap az Élelmiszerbank és a gazdakör jóvoltából.

Joghurtot kapnak a héten az orosházi és kistérségi gyermekek az Orosházi Gazdakör szervezésében, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából. Horváth József gazdaköri elnök elmondta, hogy 24 ezer pohár joghurtot kaptak ingyenesen az egyesülettől, a gazdakör az akció szervezés részét vállalta fel.

A térségben dolgozó vállalkozók közül az egyik leszállította az adományt, a másik a hűtését vállalta. Hétfőtől már a gyermekekhez került a finomság, az óvodások és az alsó tagozatos kisdiákok kapnak péntekig minden nap egy pohár egészséges joghurtot az orosházi és kistérségi intézményekben.
A gyermekek nagy örömmel fogadták az ajándékot, és elmondták, a gyümölcs és zöldségek mellett sok tejterméket kell enni, a joghurtot pedig különösen szeretik.
Az Orosházi Gazdakör ezzel a kezdeményezéssel is szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, a tejtermékek fogyasztásának fontosságára, valamint segítik a diákélelmezést is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.