- hirdetés -

Szerdán erősen felhős lesz az ég, sokfelé várható csapadék, estefelé azonban megkezdődik északnyugat felől a felhőzet felszakadozása.
Szerdán reggel sok lesz a felhő hazánk felett, sokfelé várható eső, szitálás. Az északnyugati szél mérsékelt vagy gyenge lesz, keleten néhol pára- és ködfoltok képződhetnek. 3-8 °C közé hűl a levegő. Napközben borongós, csapadékos idő valószínű, csak a késő esti óráktól kezd szűnni az eső észak, északnyugat felől. Az északnyugati szél a Kisalföldön és a középső országrészben többször megélénkül, máshol mérsékelt marad a légmozgás. 8-13 °C-ig emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia:

Szerdán hidegfronti hatás okozhat panaszokat az arra érzékenyeknél. Fokozódhatnak az izületi bántalmak, fejfájás, ingerlékenységet jelentkezhet. A szív- és érrendszeri panaszok is erősödhetnek. A csapadékos idő a görcsös, reumatikus fájdalmakkal élőknek okozhat kellemetlen perceket, a többfelé erős szél miatt pedig migrénes fejfájás jelentkezhet, dekoncentráltak lehetünk. Folytatódik a hűvös idő, ezért aki egy kis sétára indul, öltözzön rétegesen, csípős lesz a reggel és este is gyorsan hűl majd a levegő. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán országszerte számítani kell esőre, a nedves, csúszós útszakaszokon fokozott figyelem szükséges, megnövekszik a féktáv. Sokfelé megélénkül a szél emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A hidegfronti hatás miatt figyelmetlenebbek, szétszórtabbak lehetünk – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.