- hirdetés -

Tartalékos csapatunk sima vereséget szenvedett a bajnokság 2. helyére előrelépett Mezőkövesd otthonában.
Mezőkövesd-Zsóry SE–Orosháza FC 2–0 (2–0)
NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, Mezőkövesd, 500 néző.
Vezette: Berke B. (Farkas B., Horváth R.)

Mezőkövesd: Szántai – Robson, Vámosi, Elek N., Éles – Kaszás, Lakatos B., Sivák (Bogdány, 64. perc), Haburcsák – Deme (Hegedűs T., 61. perc), Husanik (Török S., 75. perc).
Vezetőedző: Huszák Géza

Orosháza: Molnár T. – Kerekes I., Futaki, Balogh M. (Juhász N., a szünetben), Lupsa – Kerepeczki, Piti (Mike, 61. perc), Pardi (Szűcs D., a szünetben), Baranyai B. – Pálinkó, Szabó T.
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Az Orosháza FC a hazai betli után nem sok jóra számíthatott a Mezőkövesd otthonában. A kiállított Szabó Norbert és Retek Flórián mellett sérülés miatt Ács Levente és Petneházi Márk sem tudta vállalni a játékot. A mai mérkőzésen előtérbe kerültek azok a játékosok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.
A Mezőkövesdet alaposan motiválta az a tény, hogy a csapat történelmének legsikeresebb évadját éli, hiszen győzelem esetén az NB II – es bajnokság 2. helyére ugrik. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdték a mérkőzést és már a 3. percben megszerezék a vezetést.
Bene végzett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről, a hosszú oldalon Lakatos érkezett és a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (1-0)
A 32. percben Haburcsák ugratta ki a bal oldalon Sivákot, aki középre centerezett és Husanik 8 méterről lőtt a hálóba (2-0)
Csapatunk az 57. perctől emberhátrányban játszott, ugyanis Juhász Norbertet kiállította a játékvezető.
Az Orosháza FC vereségével a 13. helyre csúszott vissza a tabellán, csapatunk alatt húzták meg a képzeletbeli vonalat, ami a kieső helyet jelenti.
Huszák Géza: – A találkozó összképe alapján rászolgáltunk a győzelemre. Kétgólos vezetésünk után újabb gólokat szerezhettünk volna.
Kvasznovszky József: – Az első félidőben a védekezésben hatalmas hibákat követtünk el, ezeket a hazaiak könyörtelenül kihasználták, a kiállítás pedig megpecsételte sorsunkat.

Az Orosháza FC október 23-án hazai környezetben fogadja a kieső helyen álló Cegléd csapatát. A mérkőzés 14.30 órakor kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.