- hirdetés -

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és az északkeleti tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre.
Az éjszaka a Dunántúlon esős, máshol borult, párás időjárásra számíthatunk. A hőmérséklet reggelre 4 és 9 °C közé süllyed. Hétfőn napközben a keleti-északkeleti országrészben rövidebb-hosszabb időszakokra felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon borult marad az ég. A déli tájakon szórványosan lehet gyenge eső. A mérsékelt északkeleti szél főként nyugaton élénkül meg. A legmelegebb órákban 9 és 15 °C közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn melegfronti hatás terhelheti az érzékenyebbek szervezetét. Náluk fejfájás, migrén fordulhat elő; valamint megemelkedhet a vérnyomásuk is. Folytatódik a hűvös, hideg idő, ezért aki egy kis sétára indul, öltözzön rétegesen, és ne feledkezzünk el az esernyőről sem. A hideg idő a keringési panaszokat erősítheti. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn reggel a Dunántúlon sokfelé találkozhatunk esőtől nedves, csúszós útszakaszokkal, napközben a déli megyékben is lehetnek vizes útszakaszok. Ezeken a helyeken vezessünk lassabban, megnő a féktáv!
A jövő héten érkező erős hidegfront miatt a napi középhőmérséklet 7 °C alá süllyedhet, ezért ajánlott lecserélni a nyári gumit télire. A nyári gumikeverék ez alatt a hőmérséklet alatt megkeményedik, ezzel jelentősen megnő a féktáv, fokozódik a megcsúszás veszélye. Ezen felül a téli abroncs ötször nagyobb mértékben lamellázott, mint a nyári, ennek köszönhetően optimális tapadást biztosít a zord útviszonyok közt – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.