- hirdetés -

Esőtől nem kell tartanunk, szép, napos időre van kilátás a hét utolsó napján.
Vasárnap reggelre a Dunántúlon sokfelé párássá válik a levegő, több helyen ködfoltok képződhetnek, keleten változóan felhős égboltra számíthatunk. Napközben az időnkénti felhősödés mellett sok napsütésre van kilátás, azonban főként nyugaton és a Kisalföldön helyenként késő délelőttig megmaradhat a köd. Gyenge, a keleti országrészben mérsékelt északkeleti légmozgás várható. A hőmérő higanyszála hajnalra 0-5 °C közé süllyed, napközben 13-15 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap fronthatástól nem kell tartanunk, szép napos, őszi időre van kilátás. A kellemes délutánon, ha tehetjük, kiránduljunk, tegyünk egy hosszabb sétát a szabadban, felfrissülhetünk a tiszta levegőn. Délután a napsütés ellenére is csak mérsékelt felmelegedés várható, és este gyorsan hűl majd a levegő, így célszerű rétegesen öltözködni. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap reggel országszerte sokfelé párássá válik a levegő, sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek területén a látástávolság nagyon lecsökken, így tartsunk nagyobb követési távolságot! Napközben a köd feloszlása után már mindenütt kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, legfeljebb a derült helyeken zavarhatja meg a szikrázó napsütés az autóvezetőket – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.