- hirdetés -

Szombaton és vasárnap hasonlóan kellemes időjárás várható: a reggeli pára-, illetve ködfoltok feloszlása után általában napos időjárásra van kilátás, de lehetnek felhősebb területek is. Eső továbbra sem alakul ki. Gyenge lesz a légmozgás.
Szombaton reggel derült, száraz időre ébredhetünk, de sokfelé -leginkább a nyugati tájakon- pára és sűrű köd képződhet. A gyenge légmozgásban igen alacsony hőmérsékleteket mérhetünk: általában 0 és +5 °C közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten több helyen fagypont alatti értékeket mérhetünk majd. Napközben a Dunántúlon szinte zavartalan lesz a napsütés, a Dunától keletre azonban kelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék sehol sem várható. Keleten, északkeleten átmenetileg megélénkül az északkeleti légmozgás. A csúcshőmérsékletek 14 °C körül várhatóak.

Orvosmeteorológia:

Szombaton fronthatástól nem kell tartanunk, szép napos, őszi időre van kilátás. A kellemes délutánon ha tehetjük, kiránduljunk, tegyünk egy hosszabb sétát a szabadban, felfrissülhetünk a tiszta levegőn. Délután a napsütés ellenére is csak mérsékelt felmelegedés várható, és este gyorsan hűl majd a levegő, így célszerű rétegesen öltözködni. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton reggel országszerte sokfelé párássá válik a levegő, sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek területén a látástávolság nagyon lecsökken, így tartsunk nagyobb követési távolságot! Napközben a köd feloszlása után már mindenütt kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, legfeljebb a derült helyeken zavarhatja meg a szikrázó napsütés az autóvezetőket – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.