- hirdetés -

Pénteken a pára és a köd feloszlása után túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz.
Pénteken országszerte több órás napsütésre számíthatunk, kezdetben a Dunántúlon, később nyugaton és délen lehet több felhő, de csapadék sehol sem lesz. Reggelre párássá válik a levegő, ködfoltok képződhetnek. A gyenge keleties irányú légmozgás a középső országrészben időnként kissé megélénkül. A hőmérséklet a hajnali 1-6 °C-ról 12-15 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Pénteken frontmentes napunk lesz! Használjuk ki a sok napsütést, az elmúlt napok borongós, esős időjárás követően jelentősen javul a közérzetünk, ha tehetjük, tartózkodjunk a szabadban, sportoljunk. A sok napsütés ellenére hűvös lesz, így ajánlott rétegesen öltözködnünk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken reggelre pára- és ködfoltok képződhetnek, ezeken a helyeken hirtelen és nagy mértékben csökkenhet a belátható útszakasz! Napközben mindenütt kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. A derült helyeken a szikrázó napsütés megzavarhatja az autóvezetőket – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.