- hirdetés -

Szerdán kelet, északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, a következő napokban kellemes, napos idő ígérkezik.
Szerdán reggelre a csapadék már a nyugati és a déli területekre koncentrálódik, északkelet felől egyre több helyen szakadozik fel a felhőzet és süt ki a Nap. A keleties szél az ország középső és déli részén élénk, máshol mérsékelt lesz. A kevésbé szeles tájakon néhol párássá válhat a levegő. 5-10 °C-ot mérhetünk. Napközben északkelet felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a keleti területeken pár órás napsütésre is van kilátás. Lassan nyugaton, délnyugaton is csökken a csapadékhajlam. Többfelé még élénk lesz a szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. A Dunántúlon 12-15 °C-ig, míg a Dunától keletre 15-18 °C-ig emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia:

Szerdán kettős fronthatás valószínű, így sokaknál fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység jelentkezhet, melyet a szeles idő is fokozhat. Izületi fájdalmak, vérnyomás-ingadozás is okozhat panaszokat, emellett csökkenhet a koncentrációképesség is. A tartósabban esős tájakon élők levertebbé válhatnak, nem tesz jót a közérzetnek a borongós, szürke idő. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán még sokfelé várható eső, így csúszóssá, nedvessé válnak az utak, érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A többfelé élénk, néhol erős lökésekkel kísért légmozgás csökkentheti a kisebb járművek menetstabilitását. A kettősfronti hatás miatt szétszórtabbak lehetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben résztvevőkre – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.