- hirdetés -

Csütörtöktől napokon át csendes őszi időjárásra számíthatunk, napközben változóan felhős időre van kilátás.
Csütörtökön reggel jellemzően gyengén, illetve közepesen felhős égbolt lesz felettünk. Többfelé válhat erősen párássá a levegő, alakulhatnak ki ködfoltok. A minimum 3 és 10°C alakul, a fagyzugos völgyekben talajmenti fagy előfordulhat.
Napközben országszerte több órás napsütésre számíthatunk. Elsősorban nyugaton növekszik meg időnként erősebben a felhőzet, egy-egy zápor is kialakulhat. Egész nap gyenge marad a légmozgás. A hőmérő higanyszála 15, 18°C-ig emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatással számolhatunk, melynek élettani hatásai nem lesznek ugyan jelentősek, de a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás ingadozás jelentkezhet. A borongós idő után a napsütés jó hatással lehet közérzetünkre, ha tehetjük, tegyünk egy sétát a szabadban. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön reggel pára, illetve ködfoltok nehezíthetik az útra kelők életét, tartsunk megfelelő követési távolságot. Napközben többnyire jók lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. A hidegfronti hatás miatt szétszórtabbak lehetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben résztvevőkre – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.