- hirdetés -

Kedden borult lesz az ég és sokfelé várható eső, záporeső. Néhol jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
Kedden túlnyomóan erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, az északkeleti határvidéken lehet pár órás napsütés és délnyugaton szakadozhat fel itt-ott a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti-keleti szél a középső országrészben és a Kisalföldön megélénkül. A hőmérséklet reggel 8-13 °C, délután 10-14 °C között alakul, a naposabbnak ígérkező északkeleten lehet ennél kissé melegebb.

Orvosmeteorológia:

Kedden gyenge melegfronti hatás okozhat panaszokat az arra érzékenyebbeknél. Náluk vérnyomás-ingadozás, nyugtalanság, fejfájás jelentkezhet, ingerlékenyebbé, fáradékonyabbakká válhatnak. A többfelé megélénkülő szél szintén okozhat fejfájást, migrénes panaszokat. A borongós, esős időben nő a depresszióhajlam, lehangoltabbak lehetünk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden a csapadékos idő következtében sokfelé találkozhatunk nedves, vizes, vízátfolyásos útszakaszokkal, tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk lassabban! Főként a középső országrészben és a Kisalföldön lesz élénk a szél, csökkenhet a gépjárművek menetstabilitása. A gyenge melegfronti hatás miatt szétszórtabbak lehetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben résztvevőkre – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.