- hirdetés -

Hétfőn a kezdeti napos időt nyugat felől erős felhősödés követi, és nyugaton néhol már kisebb eső is kialakulhat.
Hétfőn reggel a Dunántúlon erősebben, a Dunától keletre gyengén felhős vagy derült lesz az ég, csapadék nem valószínű. Néhol párássá, ködössé válhat a levegő. A Dunántúl keleti részén és a középső országrészben élénk lesz a délkeleti szél. Általában 4-9 °C-ig csökken a hőmérséklet, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. Napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon szórványosan gyenge eső is előfordulhat. A délkeleti tájak kivételével megélénkül, helyenként megerősödik a keleties szél. 14-19 °C-os maximumhőmérsékletek valószínűek, de a Kisalföldön kissé hűvösebb lehet.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn gyenge melegfronti hatás okozhat panaszokat az arra érzékenyebbeknél. Náluk vérnyomás-ingadozás, nyugtalanság, fejfájás jelentkezhet, ingerlékenyebbé, fáradékonyabbakká válhatnak. A többfelé megélénkülő szél szintén okozhat fejfájást, migrénes panaszokat. A naposabb időben javul a közérzetünk, érdemes egy kis sétát tenni a szabadban. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn reggel helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek, melyek területén átmenetileg hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, fokozott figyelemmel vezessünk! Napközben főleg nyugaton és északon kisebb eső is előfordulhat, ott nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. A Dunántúlon többfelé megélénkül, megerősödik a légmozgás, ez csökkentheti a kisebb járművek menetstabilitását. A magasban zajló melegedés miatt szétszórtabbak lehetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben résztvevőkre – írja az időkep.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.