- hirdetés -

Hideg hajnal után napsütéses, szép őszi napra készülhetünk.
Vasárnap reggelre kelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, a Dunántúlon viszont még sok felhő lesz az égen. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás valószínű, helyenként -leginkább keleten, északkeleten- ismét párássá, ködössé válhat a levegő. Hajnalban 3-8 °C-ot mérhetünk, de a kevésbé felhős keleti tájakon hidegebb is lehet. Napközben már csak nyugaton valószínű felhősebb idő, az ország nagy részén sok napsütésre, szép őszi napra készülhetünk, csapadék nélkül. A délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. 13 és 18 °C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap gyenge melegfronti hatásra készülhetünk a magasban zajló melegedés hatására. Az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, nyugtalanság, fejfájás jelentkezhet, ingerlékenyebbé, fáradékonyabbakká válhatunk. A naposabb időben javul a közérzetünk, érdemes egy kis sétát tenni a szabadban. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap hajnalban a keleti területeken többfelé pára- és ködfoltok képződhetnek, melyekben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, így célszerű nagyobb követési távolságot tartani. A magasban zajló melegedés miatt szétszórtabbak lehetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben résztvevőkre – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.