- hirdetés -

Több mint kétezer használt, de még jó állapotban lévő gyermekkönyvet és játékot gyűjtött össze a K&H gyógyvarázs programja keretében. Az adományból az orosházi kórház is kapott.A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program és médiapartnere, az egyik kereskedelmi rádió a nyár folyamán közös gyermekkönyv és játékgyűjtési akciót szervezett, melynek köszönhetően több mint kétezer használaton kívüli, de még jó állapotú könyv és játék gyűlt össze. Az adományt a közeljövőben tíz kórházba juttatják el, Békés megyében az orosházi kórház kis betegei részesültek a játékokból, olvasnivalókból.

A gyerekek azonnal birtokba vették a játékokat
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az ünnepélyes átadásra szeptember 30-án került sor a kórház gyermekosztályán. A kórház nevében dr. Mlinarics József orvosigazgató köszönte meg az adományt, majd Kordáné Király Ildikó, a bank orosházi megbízott fiókvezetője tájékoztatott a programról.
– A K&H gyógyvarázs az elmúlt hét év során igyekezett nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki gyógyulásához is hozzájárulni. Tudjuk, hogy a teljes életnek része a lelki egészség is. A gyógyszerek és terápiák mellett a játék és az olvasás gyógyítóan hat, hiszen a lélek töltekezése közben a test is hamarabb gyógyul – hangsúlyozta a fiókvezető.
Azt már dr. Varga Sándor, a gyermekosztály főorvosa tette hozzá, a bank már nem először segíti osztályukat, legutóbb kétmillió forint értékben kaptak műszeradományt. Nagyon hálásak  a mostani felajánlásnak is, mert az intézet költségvetéséből nem tudnak ilyen eszközöket vásárolni. Ugyanakkor nagy szükség van rájuk, hisz a kis betegek számára elviselhetőbbé teszi a kórházban töltött napokat.
Ott tartózkodásunkkor az egyik kórteremben gyerekek egy csoportja éppen papírkutyát hajtogatott Dénes Ildikó óvónő segítségével. Az osztály lehetőségeihez mérten nagyon sokat tesz kis betegeiért. A falakat mesés rajzok díszítik, a gyerekekkel délelőttönként pedig egy óvónő foglalkozik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.