- hirdetés -

Szombaton változóan felhős lesz az ég, reggelente néhol köd képződhet. A csúcshőmérséklet 17 fok körül alakulhat.
Szombaton reggel a keleti és a nyugati területek felett erősebben, máshol közepesen felhős lesz az ég, de csapadék sehol sem várható. A szél gyenge lesz, helyenként ismét pára- és ködfoltok képződésére lehet számítani. A minimumok 3 és 8°C között alakulnak majd, de a kevésbé felhős tájakon kissé hidegebb is lehet. Napközben csapadékmentes, változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütés mindenütt várható. A keleties légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. 12-17 °C-ig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Szombaton fronthatástól nem kell tartanunk, de a hűvös idő kedvezőtlenül hathat a közérzetünkre. Könnyen meg is fázhatunk, célszerű rétegesen öltözködni. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken reggel a kevésbé felhős területeken pára és ködfoltok jelenhetnek meg, melyek területén hirtelen nagyon lecsökkenhet a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! Napközben a közlekedés szempontjából veszélyes időjárási jelenség nem várható – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.