- hirdetés -

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan északkeleten fordulhat elő kisebb csapadék.
Pénteken reggel a középső tájak kivételével erősen felhős lesz az ég, északkeleten gyenge eső is előfordulhat. Helyenként ismét képződhetnek pára és ködfoltok. Hajnalban mindössze 1 és 6°C közötti értékeket mérhetünk, de a fagyzugos területeken gyenge fagy is lehet. Napközben északkeleten és délnyugaton több, máshol kevesebb felhő lesz az égen, főleg északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor. A keleties szél országszerte gyenge marad. Délutánra mindössze 11-16 °C-ig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Pénteken a magasban kezdődő melegedés miatt gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, emiatt idegesebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Az érzékenyebbeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A napos idő ellenére hűvös napra készülhetünk, öltözködjünk rétegesen, különben könnyen megfázhatunk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön kezdetben északkeleten lehet záporokra, kisebb esőre számítani, melyek területén átmenetileg nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. Hajnalban foltokban köd képződhet, és hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A melegfronti hatás miatt nyugtalanabbak lehetünk – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.