- hirdetés -

Az alábbi okmányok valamelyikével igazolhatjuk személyazonosságukat az október 3-i választáson.
Tisztelt Választópolgárok!
A 2010. október 3. napján esedékes választások során az alábbi okmányok valamelyikével szükséges igazolniuk személyazonosságukat, a szavazatszámláló bizottság előtt:
– Érvényes régi típusú, lapozós személyazonosító igazolvány, mely tartalmazza a lakcímet.
Tartozhat hozzá lakcímet igazoló hatósági igazolvány, ha az illető lakcíme 2000. január 1. után változott.
– Érvényes, puha fedelű, lapozós személyazonosító igazolvány, mely tartalmazza a lakcímet.
Tartozhat hozzá lakcímet igazoló hatósági igazolvány, ha az illető lakcíme 2000. január 1. után változott
– Új típusú, kártyás személyazonosító igazolvány, ideiglenes, kártyás személyazonosító igazolvány (szürke), érvényes útlevél vagy érvényes vezetői engedély, melyek mindegyikéhez feltétlenül szükséges a lakcímet igazoló hatósági igazolvány!
Előfordulhat, hogy lakcímváltozás kapcsán, technikai okok miatt nem készül el azonnal a lakcímkártya, ez esetben a lakcímjelentő lap igazoló szelvénye van a polgárnál.
Az uniós választópolgárok nem rendelkeznek magyar hatóság által kiállított személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, ezért a más uniós tagállam hatósága által kiállított útlevelet vagy személyi igazolványt is el kell fogadni a személyazonosság igazolására. Lakcímigazolvánnyal azonban e választópolgárok is rendelkeznek, azt nekik is be kell mutatniuk.
A 2010. október 3-i önkormányzati képviselők, polgármester és kisebbségi önkormányzati választásokkal összefüggésben az Orosházi Okmányirodában (Szabadság tér 3. szám) ügyelet működik 2010. október 2. napján (szombaton) 8-16 óra között, valamint október 3. napján (vasárnap) 6-19 óra között. Az ügyelet során az alábbi ügyintézésre nyílik lehetőség: Okmányirodai átvétellel kért és meg is érkezett állandó személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyatípusú vezetői engedély átadása, ideiglenes személyazonosító igazolvány jogszabályban meghatározott esetben történő kiállítása, lakcímváltozással nem járó lakcímigazolvány kiállítása.

Ezúton tájékoztatom a lakosságot, hogy 2010. október 4. napján (hétfőn) az Okmányiroda a választással összefüggő feladatok ellátása miatt zárva lesz !

Szavazni a 2010. augusztus 16-19. között kézbesített „Értesítő” szelvényen szereplő számú és című – Orosháza város területén összesen 37 db. – szavazóhelyiségben lehet, reggel 6 órától este 19 óráig.
Hegedűsné dr. Hegedűs Mária
HVI Vezető

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.