- hirdetés -

Mához egy hétre már nem leszek itt és Bujdosik az árva madár. Ezek a dalok is felcsendültek a szombati népdalköri találkozón.
Regionális Népdalköri Találkozó volt hét csoporttal szombaton. A művelődési házban gyűltek össze többek közt Hódmezővásárhely, Nagyszénás és Csorvás népdalkörei, valamint Kétsoprony citerazenekara a Cinkusiak Baráti Köre és a Bokréta Népdalkör által szervezett találkozón. Az Őszi szél fúj a hegyekről elnevezésű találkozó egy fesztivál jellegű rendezvény, vagyis nem kívülálló közönségnek, hanem egymásnak hozzák el a dalokat a fellépők – tudtuk meg Deák Györgytől. A Cinkusiak Baráti Köre elnöke elmondta, azért fontos egy ilyen összejövetel a népdalkörök és a szervezők számára, mert ilyenkor megerősítést kapnak  arra vonatkozóan, hogy helyes úton járnak a hagyományok ápolásában.

Kodály szerint a magyar népdal a lélek tükre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Pogácsa, kalács és üdítő az asztalokon, ismert, vagy éppen már-már feledésbe merült dalok a színpadon. Népi viseletbe öltözött énekesek és zenészek álltak közönség, vagyis egymás elé, és hoztak így létre egy remek hangulatú, felejthetetlen találkozót. A tájegység jellegzetes dalait szívből énekelve bizonyították, nagyon szeretik a népzenét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.