- hirdetés -

Bár borult lesz az ég, esőre már csak északkeleten számíthatunk.
Szerdán reggel változóan felhős égre tekinthetünk fel, a középső tájakon lesz kevesebb felhő. Legfeljebb az északkeleti határszélen fordulhat még elő kisebb eső vagy zápor, helyenként köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérsékletek 5 és 11 °C között alakulnak. Napközben a változóan felhős ég mellett északkeleten, később a nyugati határszélen számíthatunk záporokra. A középső országrészben és a Kisalföldön élénk északnyugati szél várható, melyet erős lökések is kísérhetnek. A csúcshőmérsékletek 13 és 18°C közé emelkednek majd.

Orvosmeteorológia:

Szerdán gyenge hidegfronti hatás terhelheti az érzékenyebbek szervezetét, náluk vérnyomás-ingadozásra, fejfájás, reumatikus fájdalmak jelentkezhetnek. A szeles középső tájakon migrénes fejfájásunk is előtérbe kerülhet, nyugtalanabbá válhatunk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező hűvösebb időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán főleg a nyugati megyékben elszórtan lehet záporokra számítani, melyek területén átmenetileg nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, így célszerű nagyobb követési távolságot tartani! A többfelé élénk, erős szélben csökken a járművek menetstabilitása, figyeljünk oda jobban a szeles tájakon – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.