- hirdetés -

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, eleinte elszórtan, délutántól többfelé valószínű eső, záporeső.
Kedden reggel északon több, délen kevesebb lesz a felhő, a keleti tájakon és délkeleten lehet kisebb eső, zápor. A nyugatias szél gyenge vagy mérsékelt lesz, foltokban sűrű köd képződhet. 6-11 °C-ig csökken a hőmérséklet. Napközben többórás napsütés várható, a változóan felhős égből főleg a középső országrészben lehet kisebb záporra számítani. Északon és átmenetileg a déli megyékben is erős lesz a délnyugati szél, de délután ismét mérséklődik a légmozgás. 15-21 °C valószínű.

Orvosmeteorológia:

Kedden gyenge hidegfronti hatás várható, elsősorban vérnyomás-ingadozásra, reumatikus fájdalmakra, fejfájásra panaszkodhatunk. A szeles idő következtében migrénes fejfájásunk is előtérbe kerülhet, nyugtalanabbá válhatunk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket az elkövetkező időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden elszórtan – főleg a középső megyékben – várható zápor, melyek területén átmenetileg nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, így célszerű nagyobb követési távolságot tartani! A többfelé erős szélben csökken a járművek menetstabilitása, figyeljünk oda jobban a szeles tájakon – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.