- hirdetés -

Napközben megélénkül a felhőzet, este már egyre többfelé várható eső.
Szombaton reggel délnyugat felől megkezdődik a felhőzet vastagodása, de csapadék még csak elvétve fordulhat elő. A középső országrészben megélénkül a keleti szél, délen erős széllökések is előfordulhatnak. Északkeleten elszórta párássá válik a levegő. Hajnalban 8-13 °C-ot mérhetünk. Napközben tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön és délen megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet a Dunától keletre 21-25 °C, a nyugati megyékben 17-20 °C között várható.

Orvosmeteorológia:

Szombaton gyenge melegfronti hatás okozhat panaszokat az arra érzékenyeknél. Náluk ingerlékenység, nyugtalanság, fáradékonyság léphet fel, erősödhetnek a vérnyomásos panaszok is. A megélénkülő szél miatt többeknél fejfájás jelentkezhet. Keleten még lehet némi napsütés, használjuk ki az esős vasárnap előtt, sétáljunk sokat, töltődjünk fel egy kis energiával! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket a későbbi, kevésbé kellemes napokra!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton már csak északkeleten lehet számítani foltokban köd és pára kialakulására. A Dunántúlon délutántól már többfelé várható eső, így arrafelé csúszóssá, nedvessé válhatnak az utak. A többfelé megélénkülő szél csökkentheti a könnyebb járművek menetstabilitását – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.